Понеділок, 29.04.2024, 13:38
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

Червенівська ЗОШ І-ІІ ступенів

Форма входу
Логин:
Пароль:
Статистика
Statistik :
Online :
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Users :
Події, свята
Календарні свята та події. Спілкуємося українською
Погода

Головна » 2017 » Травень » 22 » "В ЄВРОПУ З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ"
23:30
"В ЄВРОПУ З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ"

Куточків різних на Землі багато.
Європа серед них – найкраща над усім,
Бо саме тут нас народила мати.
Європа – наш великий спільний дім!

 

           В Червенівській ЗОШ І-ІІ ст. пройшли заходи, присвячені Дню Європи в Україні. Зокрема, були проведені вікторина "Що я знаю про Європу?" педагогом-організатором Яров Т.В., брейн-ринг "Європа – наш спільний дім" вчителем правознавства Рябошапка М.Ю., конкурс на кращий твір "Європейське майбутнє очима українських школярів" вчителем зарубіжної літератури Машкара С.В. , бібліотекарем школи Решетар О.П. оформлена інформаційна виставка "Літературними стежками Європи".

         "В ЄВРОПУ З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ" - під такою назвою пройшла виховна година в рамках Дня Європи в Україні, яку провела вчитель німецької мови Горгос О.М. Оксана Михайлівна познайомила учнів з історією створення ЄС, надала їм можливість усвідомити ідеї Євросоюзу «єдність у різноманітті», допомагала усвідомити себе європейцями не тільки географічно, але й культурно. Європейський гімн – це гімн не лише Євросоюзу, а й усієї Європи.

         Без слів, універсальною мовою музики, гімн виражає ідеали свободи, миру та солідарності, на яких тримається Європа. Die Hymne der EU ist die Ode der Freude Ludwig van Beethovens, das Fragment seiner Neunten Sinfonie auch. Das ist auch eine Hymne anderer gesamteuropäischen Organisation. На цьому заході кожен мав змогу не тільки долучитися до традицій і культури європейських держав, а й проявити свій креатив та творчість. У виконанні учнів прозвучали “Заповіт” Т.Шевченка в перекладі Г. Ціннер та вірш Г.Гейне “Лорелей” німецькою, 327 сонет Вільяма Шекспіра англійською, поезія Федеріко Гарсіа Лорки “Меmento” іспанською та інші твори мовами народів Європи. У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту, інтеграцію європейських цінностей у наш культурний простір.
        Святковий тиждень минув, а наші діти продовжують упевнено крокувати до найзаповітнішої мрії – зробити свою Україну справжньою європейською цивілізованою країною. Як написала у своєму творі учениця 7-А класу Тетяна Решетар: "... Якщо сподіватися на краще і діяти так, то наше майбутнє в Європі стане щасливим, гідним, прекрасним! Корисно хоча б просто заспівати пісню популярного музичного гурту "Океан Ельзи" «Усе буде добре для кожного з нас!» та вселити в людей оптимізм і віру в майбутнє."

 

 

 

 

Переглядів: 695 | Додав: kanyuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Корисні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz