Неділя, 05.05.2024, 18:19
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

Червенівська ЗОШ І-ІІ ступенів

Форма входу
Логин:
Пароль:
Статистика
Statistik :
Online :
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Users :
Події, свята
Календарні свята та події. Спілкуємося українською
Погода

Головна » 2019 » Березень » 11 » НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА - ШКОЛА ХХІ СТОЛІТТЯ
19:39
НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА - ШКОЛА ХХІ СТОЛІТТЯ

         

Освіта – це наш пропуск в майбутнє,

адже завтрашній день належить тим,

хто приготувався до нього сьогодні.

Малкольм Ікс

 

     

     Нова українська школа - це школа ХХІ століття. Сучасна школа вчить учнів використовувати знання на практиці, а не тільки їх заучувати. Діти повинні вміти отриману інформацію критично осмислити з точки зору як це відіб'ється на їхньому житті, на їхньому здоров’ї. Цього року для першокласників змінилося все: програма, підручники, підходи до навчання, способи та методи навчання.

   Впровадженя Нової української школи успішно проходить і в Червенівській ЗОШ І - ІІ ступенів завдяки вчителям початкових класів Токар Н. В. (класний керівник 1 - А) та Тар М. Є. (класний керівник 1 - Б).

  Кожен день для першачків починається з ранкових зустрічей. Це – обговорення щоденних новин, обмін інформацією, групові заняття  у колі своїх однолітків, обговорення проблем класу, правил, планів на день. Такі зустрічі розвивають соціальні навички дітей, вміння вислуховувати інших та не боятися висловити свою думку.

    Систематично у роботі першокласників використовуються «Щоденні 5» (читання для себе, слухання, робота зі словами) та «Щоденні 3» (математика самостійно, математика разом та математика письмово). Кожного дня ведеться робота зі «Щоденником вражень», у якому учні зазначають свої думки, бачення та враження від тематичного дня і тижня. Уроки урізноманітнюються завдяки використанню цеглинок LEGO та «LEGO Play Box», проведенням різних дослідів, експериментів та спостережень.

     Так, наприклад, протягом тижня «Ми - дослідники. Ми - винахідники» першокласники проводили експерименти «Чи всі речовини замерзають однаково?», «Як мандрує вода?», «Чи можна надати колір рослині?», проводили дослідження «Для чого нам потрібна скріпка?», дізнались як досліджуємо навколишній світ за допомогою органів чуття.

      У рамках тижня «Мої улюблені книги» учні відвідали шкільну бібліотеку. Решетар Олена Петрівна ознайомила своїх маленьких читачів з історією виникнення книги, з чого складається бібліотечний фонд, з правилами поведінки в бібліотеці та з правилами поводження з книгою. Учні виготовляли друга Читайлика та створювали книжку-саморобку.

   Майже всі уроки в перших класах супроводжуються переглядом відео, мультфільмів та презентацій, що дає можливість зацікавити дітей до навчання та у доступній формі для шестирічок передати навчальний матеріал. 

  Отже,  Нова українська школа – це безпечна школа, дружня до дитиниДіти вчаться самостійно організовувати свою діяльність, досліджувати довкілля, тощо. Замість того, щоб на уроках лише сидіти та слухати, вони активно обговорюють питання у спільному колі, групах, парах, конструюють з LEGO та інших матеріалів, творять спільні колажі, лепбуки, рухаються у класі та поза ним.

 

 

 

 

 

Переглядів: 294 | Додав: kanyuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Корисні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz