Неділя, 05.05.2024, 03:02
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

Червенівська ЗОШ І-ІІ ступенів

Форма входу
Логин:
Пароль:
Статистика
Statistik :
Online :
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Users :
Події, свята
Календарні свята та події. Спілкуємося українською
Погода

Головна » 2017 » Листопад » 9 » День української писемності та мови
20:47
День української писемності та мови

Бринить, співає наша мова,

Чарує, тішить і п’янить...

Любити, шанувати і плекати рідну мову - святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави.

Щороку 9 листопада українська спільнота відзначає свято - День української писемності та мови, вшановує пам’ять Преподобного Нестора Літописця.

У Червенівській ЗОШ І-ІІ ступенів учнівський та педагогічний колектив відзначив День української писемності та мови участю у запланованих заходах.

Перш за все, цього дня проведено І етап XVIII Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика, в якому взяли участь учні 3-9-х класів. Метою конкурсу є утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання культури, шанобливого ставлення до традицій українського народу.

Учні та вчителі нашої школи мали чудовий спосіб перевірити свої знання з орфографії та пунктуації,  під час написання XVII Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який проходив під гаслом "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета".

Змістовно і цікаво пройшов виховний захід "Ти наше диво калинове, прекрасна материнська мова", проведений вчителем української мови та літератури Довганич Н.І.. Учні мали змогу ознайомитись з історією виникнення української писемності та мови, зрозуміти, що рідна мова - це духовна святиня.

Приємною несподіванкою свята став танець "Україна"  у виконанні наймолодших школярів нашої школи, під керівництвом вчителя початкових класів Довганич Н.М..

Проведені заходи сприяють розвитку в учнів почуття національної гідності, вихованню любові до традицій, народної мудрості, до краси рідного слова.

 

Переглядів: 308 | Додав: kanyuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Корисні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz